Dacă tocmai v-ați hotărât să vă căsătoriți, probabil vă întrebați la ce biserică să oficiați ceremonia religioasă.

În primul rând, dacă nu sunteți foarte pretențioși sau nu vă doriți o biserică anume, cel mai bine este să alegeți o biserică aproape de casă întrucât petreceți mai puțin timp pe drumuri, timp pe care îl puteți aloca pozelor, care, apropo, niciodată nu pare suficient. Prețul bisericilor de cartier variază între 200 și 500 lei, depinde de cartier și de zona în care se află.

Dacă ați crescut mergând la o anumită biserică, atunci ar fi indicat să mergeți la acea biserică, pentru care este clar că aveți o afinitate iar legătura este mai puternică decât cea care s-ar putea crea chiar și cu cele mai frumoase biserici din București.

Și dacă tot a venit vorba, vă întrebați probabil care sunt cele mai frumoase biserici din București. Vă invit să vedeți un top 7 al celor mai frumoase biserici din București unde puteți oficia cununia religioasă în 2018, cu indicarea prețurilor aferente.

7. Biserica Ghica Tei sau Biserica Înălțarea Domnului

Biserica Ghica Tei este o biserică monument istoric, amplasată pe malul Lacului Tei și este singura din București construită în stil neoclasic italian, cu o forma rotundă unică. Este o biserică mică, cu un interior cam întunecat (dat fiind că datează din anul 1833), dar deosebită ca arhitectură, fiind ideală pentru o ceremonie restrânsă pentru cei care locuiesc în împrejurimi. Prețul pentru oficierea cununiei la biserica Ghica Tei este de 550 lei și nu include cor.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: crestinortodox.ro

6. Biserica Cașin sau Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Biserica Cașin este o biserică impunătoare amplasată în zona Arcul de Triumf, la care pictura este realizată pe mozaic. Din păcate, pictura pe partea interioară superioară (arcade și cupole) nu este finalizată. La Biserica Cașin oficierea cununiei religioase costă 1.250 lei și include un cor impresionant.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: crestinortodox.ro

5. Biserica Sf. Gheorghe Nou

Biserica Sf. Gheorghe Nou, amplasată în zona Piața Unirii, este o biserică impresionantă, pictată în culori foarte vii. Are o grădină destul de mare cu flori și pomi unde se pot face poze cu cei dragi. Parcarea nu este o problemă la această biserică. Din punctul meu de vedere, Biserica Sf. Gheorghe Nou are un mare minus: cerșetorii și vagabonzii care sunt în număr mai mare decât la alte biserici. Prețul pentru realizarea nunții la Biserica Sf. Gheorghe Nou este de 1.200 lei și nu include cor.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: sfantulgheorghenou.ro

4. Biserica Domnița Bălașa

Biserica Domnița Bălașa, amplasată în zona Piața Unirii, este o biserică frumoasă și veche ce are un farmec aparte, fiind declarată monument de arhitectură și figurând pe lista oficială a monumentelor istorice din România. Biserica este ferită de agitația bulevardelor și are o grădină frumoasă unde puteți aștepta începerea slujbei și face fotografii cu cei dragi. Prețul pentru realizarea nunții ala Biserica Domnița Bălașa este de 1.500 lei, având cor inclus. Din păcate, din 2018 această biserică va intra în renovare interioară pentru o perioadă estimată la 1-2 ani.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: ro.wikipedia.org

3. Biserică Albă sau Biserica Sf. Nicolae

Biserică Albă este datează din secolul al XVIII-lea și este clasificată ca monument istoric de arhitectură de interes național. Este o biserică mică, frumoasă, complet albă la exterior (de unde îi vine și numele), situată central cu acces din Calea Victoriei. Din păcate, aici nu prea există locuri de parcare și nici locuri pentru poze, creându-se de cele mai multe ori aglomerație în fața bisericii. Prețul pentru cununia religioasă la Biserică Albă este de 500 lei fără cor sau 1.000 lei cu cor.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: ro.wikipedia.org (Dan Mihai Pitea)

2. Biserica Sf. Elefterie Nou

Biserica Sf. Elefterie Nou este situată în zona Eroilor Sanitari. Este o biserică monumentală atât la exterior cât și în interior. În interior există scaune dispuse ordonat și, în plus, un etaj suplimentar care ajută la realizarea unor poze de ansamblu foarte frumoase. La Biserica Sf. Elefterie oficierea cununiei religioase de către 2-3 preoți, la care se adaugă un cor impresionant, costă in jur de 2.000 lei.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: sfelefterie.ro

1. Sf. Spiridon Nou

Cea mai frumoasă biserică din București este considerată biserica Sf. Spiridon Nou (situată în zona Piața Unirii), care este și cea mai mare biserică din București. În primul rând atât arhitectura exterioară cât și cea interioară sunt majestuoase, deosebite, iar la intrarea în Biserică există mai multe trepte unde se pot face poze frumoase cu cei dragi. Biserica are, de asemenea, o curte mare plina cu copaci, flori, băncuțe, și chiar un foișor care poate fi amenajat pentru oficierea cununiei civile. La Biserica Sf. Spiridon Nou oficierea cununiei religioase de către 3 preoți, la care se adaugă un cor impresionant, costă 1.500 lei.

Găsiți aici poze, adresa și mai multe detalii despre istoricul acestei biserici.

Photo credit: ro/wikipedia.org (Andrei Stroe)

Dacă v-ați gândit să oficiați nunta la Catedrala mitropolitana Sf. Apostoli Petru și Pavel, să știți că aici nu se oficiază cununii religioase.

La cele mai multe biserici rezervarea datei și orei pentru oficierea cununiei religioase se face cu mai multe luni înainte prin plata unui avans. Deci este bine să vă organizați din timp și să nu lăsați rezervarea pe ultima clipă, mai ales dacă doriți să alegeți una dintre bisericile din top 7 descris mai sus.

Să aveți inspirație și să alegeți o biserică ce vă reprezintă.

Cu drag,

Iulia Dranca

Creatorul tău de momente