Urmează să faci pasul cel mare și nu știi de unde să începi căutările pentru rochia de mireasă? Nu știi ce tip de rochie ți se potrivește? Sau de unde să o cumperi astfel încât raportul calitate – preț să fie echilibrat? Hai să-ți dau câteva ponturi ca să te poți bucura de căutările pentru rochia de mireasă și, în final, de însăși rochia de mireasă.

Cum îți alegi rochia de mireasă

În primul rând, cred că până nu probezi câteva modele diferite de rochii nu îți poți da seama cu adevărat  dacă ți se potrivește rochia tip A, rochia tip sirenă sau rochia tip prințesă (tipurile standard de rochii de mireasă). Prin urmare, nu o să-ți spun că în funcție de forma corpului sau de înălțime este indicat să-ți iei un anumit tip de rochie. Dimpotrivă, rochiile de mireasă au evoluat foarte mult în ultimii ani încât nu mai există tipare, ci mai degrabă o combinație de stiluri într-o singură rochie.  Prin urmare, îți recomand din tot sufletul să probezi măcar un model din fiecare tip de rochie ca să vezi pe corpul tău ce stil se potrivește cel mai bine, poate îți va plăcea mai mult chiar un stil nou.

În al doilea rând, este foarte important să nu te oprești la prima rochie de mireasă probată sau care îți vine bine. Poate că da, chiar este tipul de rochie care te avantajează pe tine, însă este posibil ca un alt model să se așeze mult mai bine, să aibă o lucrătură mai delicată sau o textură mai plăcută.

Îți mai recomand să te orientezi spre o rochie ușoară pentru că, gândește-te, vei sta îmbrăcată cu ea 16-20 de ore în continuu și trebuie să porți cu tine câteva kg în plus oriunde mergi. Atunci când stabilești lungimea rochiei, este indicat să porți pantofii pe care îi vei purta în ziua nunții și, atenție, rochia nu trebuie să atârne, ci trebuie să fie mai scurtă cu 1 cm  față de sol (astfel încât să nu calci pe ea și, când pășești, să se vadă discret pantofii). Să iei în calcul că, dacă totuși îți alegi o rochie mai grea, aceasta se va lăsa sigur 1-2 cm deci trebuie scurtată cu încă vreo 2 cm.

Deci nu te grăbi și alocă-ți timp ca să probezi până găsești acea rochie sau, cum ar expune englezii, THE DRESS.

Ateliere de rochii de mireasă în București

În București există câteva ateliere care realizează rochii de mireasă foarte frumoase, pe modele deosebite, atipice, lucrate din mătase naturală, la prețuri de 1.000-1.500 EURO (din care poți scădea, dacă ai noroc, discounturi oferite cu diverse ocazii), acesta fiind bugetul standard alocat de cele mai multe mirese pentru rochia lor. Aș menționa aici Zenya Atelier, Natalia Vasiliev, Cristallini, Otilia Brăiloiu, Divine Atelier. Bineînțeles, găsești ateliere cu prețuri mult mai mari (și nu neapărat justificate decât dacă numele unui designer renumit înseamnă mult pentru tine) sau prețuri ceva mai mici (care, din punctul meu de vedere, prezintă minusuri pe partea de calitate sau de design).

Dintre toate atelierele de rochii de mireasă, preferatul meu este Divine Atelier. Și vă spun de ce. La showroom-urile lor din Brașov și București găsești multe modele de rochii și, din fericire, cele mai multe se așează bine pe tine, indiferent de conformația sau de înălțimea ta, și sunt extrem de ușoare și plăcute la atingere. Multe foste mirese mi-au spus că au plecat dezamăgite de la destule ateliere de rochii de mireasă din București (aceeași a fost și experiența mea) pentru că, deși rochiile păreau foarte frumoase și se așezau foarte bine pe modelele din poze, la fața locului lucrurile stăteau diferit și nu găseau nimic să le placă sau să li se potrivească. În schimb, aceste mirese și-au găsit rochia perfectă la Divine Atelier (iar eu nu fac excepție).

Personal, ador Divine Atelier și vi-l recomand cu mare drag și încredere. La Divine Atelier am întâlnit numai oameni profesioniști, respectuoși și deschiși pentru o colaborare frumoasă pentru orice viitoare mireasă. În plus, pentru confecționarea rochiilor folosesc numai materiale foarte fine și ușoare din mătase naturală importată din Franța și Italia. Croiesc rochiile doar la comandă, pe măsurile tale, și le personalizează în funcție de nevoile și preferințele tale (decoltată mai tare sau mai puțin, cu spatele acoperit mai mult sau mai puțin, cu mâneci sau fără, cu cordon sau fără, cu trenă sau fără, și o multitudine de alte posibilități) astfel încât oricare rochie poate fi un exemplar unic creat special pentru tine, iar raportul calitate – preț este foarte atractiv.

M-am interesat pentru voi și am aflat că Divine Atelier tocmai a lansat colecția nouă 2018 “DA” la New York Bridal Week, colecție pe care o găsiți deja în showroom-urile din București și Brașov dar și în 40 de showroom-uri de top la nivel mondial. Colecția se caracterizează prin mixuri de dantele și suprapuneri fluide de mătase specifice unui stil boem și aristocratic potrivit pentru miresele romantice, prețioase, delicate. Stilul neconvențional, simplitatea, modernismul, detaliile delicate de inspirație retro și romantică sunt semnătura inconfundabilă a brandului Divine Atelier.

Vă doresc să vă găsiți THE DRESS.

Cu drag,

Iulia Dranca

Creatorul tău de momente