În fiecare an profesioniști talentați din America ne împărtășesc idei și detalii pentru organizarea unei nunți memorabile. În cele cu urmează vă dezvălui și vouă care sunt tendințele de cromatică și stil în materie de nunți în 2018.

  1. Nunțile în natură cu accent pe verdeață și lemn

Nunțile în mijlocul naturii sunt foarte căutate pentru 2018, fie că este vorba despre un restaurant pe malul unui lac în mijlocul orașului sau de un domeniu în afara aglomerației urbane sau chiar de propria curte. Pentru nunțile în natură, mirii renunță la decorațiunile cu iută sau pânză și optează pentru detalii din lemn care se regăsesc de la invitații, numere de masă și meniuri, până la decor, scaune și mese. De asemenea, mirii preferă multă verdeață în aranjamentele florale și aleg verdele ca și culoare principală a nunții.

  1. Preferință pentru nunți elegante

Nunțile elegante câștigă din ce în ce mai mult teren în fața nunților tematice, punându-se accent pe decorațiuni elegante și pe costume și accesorii clasice. În același timp, pentru ca nunta să nu aibă un caracter formal, există tendința să insereze în decor anumite elemente care aduc discret strălucire și personalitate momentului, precum aranjamentele florale sau culorile metalice.

  1. Orientare spre aranjamente suspendate, supradimensionate

Mirii înclină mai mult spre mese cu un decor aerisit, preferând aranjamentele suspendate fie direct în tavan, fie pe alte suporturi. Sunt foarte apreciate aranjamentele florale și buchetele foarte bogate, chiar supradimensionate, cu accent pe culori luminoase, îndrăznețe și contrastante.

  1. Culorile metalice: argintul și cromul

Metalele și culorile metalice au un loc de onoare în decorul unei nunți. Suntem martori la o trecere treptată de la auriu și arămiu spre detalii din argint și crom care vor fi metalele populare pentru anul 2018 în materie de nunți. Tot legat de culori metalice, este în continuare apreciată combinația de cupru cu marmură care denotă naturalețe și creează un echilibru deosebit între romantism și eleganță. Acest echilibru este accentuat dacă se introduc în decor câteva detalii sub forme geometrice elegante combinate cu elemente naturale.

  1. Culoarea albastru marin pentru nunțile formale

Culoarea albastru marin este recomandată pentru nunțile formale, fiind o alternativă foarte bună la negru. Astfel, dacă negrul vi se pare prea oficial sau sumbru, puteți alege să înlocuiți negrul cu albastru marin care poate fi folosit cu succes pentru costumul mirelui sau al cavalerilor de onoare, pentru rochiile domnișoarelor de onoare sau accesorii, pentru invitații sau decorul sălii.

  1. Accent pe divertisment interactiv

În 2018 tendința mirilor este să asigure diverse modalități de divertisment pentru invitați, punându-se mare accent pe modul în care se simt invitații. În acest sens, mirii aleg o muzică variată pentru atragerea invitaților pe ringul de dans și introduc momente speciale pentru și de către invitați. De asemenea, mirii asigură activități interactive în care invitații sunt direct implicați: cabina foto sau zonă foto cu un fundal special, caricaturi sau portrete la minut pentru invitați, sushi realizat direct de invitați, prăjituri asezonate cu toppinguri alese spontan de invitați, cazare într-o zonă aflată în afara aglomerației urbane unde oaspeții să se poată relaxa întreg weekendul, etc.

  1. Creativitate pentru mâncare și desert

În 2018 mirii pun accent pe idei creative de mâncare și desert, precum diferite tipuri de bufet: gogoși, gofre, clătite, înghețate, sucuri naturale, înghețată (sub formă de cremă, sandwich sau pe băț), sushi, meniu raw vegan.

  1. Orientare spre rochii boeme

Pentru 2018 miresele optează pentru rochii în culori neutre cât mai apropiate de culoarea pielii, cu detalii 3D, precum flori aplicate sau straturi de voal în trepte. Sunt foarte apreciate rochiile cu mâneci sau bretele căzute pe umeri sau rochiile cu mâneci lungi, bufante sau clopot.

Cam acestea ar fi cele mai interesante tendințe pentru nunțile din 2018.

Să aveți inspirație și să nu uitați: orice tendințe ați alege pentru nunta voastră, ele trebuie să vă reprezinte.

Cu drag,

Iulia Dranca

Creatorul tău de momente

Foto credit imagine reprezentativa: Haniel Singh Photography via www.weddingwire.com